betala med klarna

fri frakt över 500 kr

HÅLLBARHET

ATT VARA EN DEL AV LÖSNINGEN

Vi har arbetat med läder så länge vi kan minnas. När vi började var få medvetna om vilka risker och miljömässiga aspekter som fanns inom industrin. Det var en riktigt smutsig industri, och är det tyvärr fortfarande på många håll i världen.

Hållbarhet bäck
Hållbarhet bälte

Vi började ifrågasätta branschens rutiner och normer för över tio år sedan. Vi tyckte det mesta var fel, men vi såg inte något ljus i tunneln. Då kunde vi göra två val: Lämna industrin. Eller arbeta för att förändra den. Vi valde det senare. Vi ville fortsätta arbeta med ett material vi älskar, men på ett hållbart och klokt sätt, som inte påverkar varken människa eller miljö negativt.

Detta är grunden till HALE. Hållbara produkter i ett av världens bästa naturmaterial, som bara blir vackrare med tiden. Läderprodukter håller i många generationer, och rätt hanterade lämnar de endast ett mindre klimatavtryck under sin livstid.

SPÅRBARHET OCH SPARSAMHET

Vi jobbar enbart med svenska hudar med full spårbarhet till gård. Sverige har utifrån djurens välbefinnande strängast djurhållningslagar i världen, och läder är en restprodukt från köttindustrin. Inget annat land har lägre bruk av antibiotika till djur. Svenska hudar håller också generellt en utmärkt kvalitet.

Hållbarhet Halland
Hållbarhet Sand
Hållbarhet Moln

Vi slösar inte med resurserna. Det säkerställer vi genom att alla delar av hudarna som levereras till tillskärningen används in i minsta detalj.

2016 påbörjade vi arbetet med att hitta garverier och producenter i Europa, där kontrollerna och kraven är högre än i många utvecklingsländer.

SVANEN-CERTIFIERADE BÄLTEN

HALE har som första varumärke i världen fått läderbälten märkta med den Nordiska miljöcertifieringen Svanen. Det är en milstolpe för oss och ett sätt där vi kan ha full kontroll på hela tillverkningsprocessen, från lädrets ursprung till färdig vara, kemikalieanvändning och utsläppsminimeringar. Men det är bara första steget i rätt riktning. Vi arbetar dagligen i motvind i en bransch som i hundratals år har sett likadan ut, som inte har ifrågasatt tillverkningsprocessen på det sätt vi gör.

En annan viktig del i vårt miljöarbete är vår målsättning att ta hand om alla typer av hudar.
Läder för oss är ett levande material. Medan alla andra strävar efter att få det perfekta lädret, helt utan skavanker, gör vi tvärtom. Vi välkomnar variationerna som förekommer i ett naturmaterial, variationer som ger lädret liv.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla