betala med klarna

fri frakt över 500 kr

VÅRT LÄDER

HELT NATURLIGT

För oss var det helt naturligt. Halland är vårt hem och det är här vi hämtar kraft och inspiration. Självklart kommer vårt läder också från Halland. Grunden till HALE uppstod då vi insåg att världens bästa restprodukt kom från de halländska gårdarna runt omkring oss, leverantörer till den svenska livsmedelsindustrin. Vi hade hittat vår råvara, precis runt knuten.

Lädret från vårt kalla klimat i norr har unika egenskaper. Det är också mindre utsatt för skadeinsekter som kan påverka lädret. Redan för två tusen år sedan tog man läder från Norden, hudar som sedan förädlades av de gamla romarna, just för att kvalitén var mycket bättre.

Vi har lärt känna våra bönder. Vi vet att djuren tagits om hand, och haft det bra. Det handlar också om ett arv som vi är stolta över. Stolta över att du kan spåra varenda en av våra produkter tillbaka till gården där historien börjat. Där materialet präglats av generationers liv på åkrar och ängsmarker, med havet som närmsta granne. När naturen haft sin gång, tar vi med största möjliga respekt, omsorg och kunskap hand om det som andra inte använder.

Vårt Läder Vy

LEVANDE MATERIAL

Läder är ett levande och helt naturligt material. Varje hud är unik. Det andra ser som en defekt, ser vi som ett bevis på äkthet och något som ger liv åt våra produkter. Det gör också att vi använder huden maximalt vid tillskärningen, och kastar inte delarna som inte har perfekt yta. I slutänden får du en exklusiv produkt, där ingen väska är den andra lik och alla bälten är unika.

Vårt läder bälte
Vårt läder process

Lädret tas om hand på några av världens bästa garverier som vi har nära samarbete med. Alla hudar är hundra procent vegetabiliskt garvade, vilket ger liv då materialet förändras och får en egen patina med tiden. Ett bra läder är som vi människor; det utvecklas och blir bättre med tiden. Vi har studerat, dokumenterat och påverkat tillverkningsprocessen på garverierna för att säkerställa att kemikalier och utsläpp minimerats i vår produktion.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla